Copes Toolbox Error

Discussion on technical issues (installation, launching).
User avatar
Antandron
Level 2
Posts: 190
Joined: Sat 15 Jul, 2017 11:50 am

Copes Toolbox Error

Postby Antandron » Tue 08 Jan, 2019 12:42 pm

Does anyone know how to solve this? I get the message whenever I click to open an .rbf file in Copes.

==========
See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
cope.CopeException: Error launching plugin RBFPlugin.RBFEditorPlugin: Index was out of range. Must be non-negative and less than the size of the collection.
Parameter name: index ---> System.ArgumentOutOfRangeException: Index was out of range. Must be non-negative and less than the size of the collection.
Parameter name: index
at System.ThrowHelper.ThrowArgumentOutOfRangeException(ExceptionArgument argument, ExceptionResource resource)
at System.Collections.Generic.List`1.get_Item(Int32 index)
at cope.DawnOfWar2.RelicBinary.RelicBinaryFile.Read(Stream str)
at cope.IO.UniFile.ReadData()
at RBFPlugin.RBFEditor.LoadFile(UniFile file)
at RBFPlugin.RBFEditor..ctor(UniFile file)
at RBFPlugin.RBFEditorPlugin.LoadFile(UniFile file)
at ModTool.Core.FileTypeManager.LaunchFromExt(String fileName, UniFile infile)
--- End of inner exception stack trace ---
at ModTool.Core.FileTypeManager.LaunchFromExt(String fileName, UniFile infile)
at ModTool.Core.FileManager.LoadFile(UniFile file, Boolean forceText)
at ModTool.FE.MainDialog.LoadFileFromTreeNode(TreeNode node, Boolean onlyVirtual, Boolean forceText)
at ModTool.FE.MainDialog.CombinedInnerTreeViewNodeMouseDoubleClick(Object sender, TreeNodeMouseClickEventArgs e)
at System.Windows.Forms.TreeView.OnNodeMouseDoubleClick(TreeNodeMouseClickEventArgs e)
at System.Windows.Forms.TreeView.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
User avatar
Black Relic
Level 4
Posts: 844
Joined: Mon 29 Jul, 2013 3:05 am
Location: United States
Contact:

Re: Copes Toolbox Error

Postby Black Relic » Thu 10 Jan, 2019 1:28 am

Pretty sure this is just the tool box doesn't know where your plug-ins are. So i cannot open the rbf file.

Did you move your copes stuff around recently? If so there is the problem. Reinstalling Cope's fixes the issues.
"...With every strike of his sword, with every word of his speech, does he reaffirm the ideals of our honored master..." -From the Teachings of Roboute Guilliman as laid down in the Apocrypha of Skaros. Space Marines Codex pg. 54
Gennyswiss0
Level 0
Posts: 1
Joined: Sat 09 Mar, 2019 7:13 am

Re: Copes Toolbox Error

Postby Gennyswiss0 » Sat 09 Mar, 2019 8:00 am

I have just tried to get this in my iMac. Since then I am not being able to connect any of the devices with it. My iPod touch got connected with it for a while but it turned up with some ipod touch problems. Now, what can be the remedies for such error? How will I be able to install this in my iMac properly?
User avatar
Atlas
Moderator
Posts: 2305
Joined: Sun 02 Feb, 2014 5:23 pm
Location: Tarpon Springs, FL

Re: Copes Toolbox Error

Postby Atlas » Fri 15 Mar, 2019 5:10 am

I've fixed this error a couple times for people by just handing them my copy of Cope's. I'm not sure if the actual issue is in what version of Cope's you are running, but try using this one:

Cope's Toolbox
Atlas: Minister of Common Sense, Reasoning and Similar Sh*t
XViper
Level 0
Posts: 3
Joined: Sat 20 Feb, 2021 9:54 am

Re: Copes Toolbox Error

Postby XViper » Sat 20 Feb, 2021 11:20 am

I'm currently having this issue.
Does Copes need to be extracted somewhere specific?

The plugins folder is definitely present, but nothing 'installed'. It was just a .zip extraction
I downloaded it from here:
http://modsreloaded.com/copes-dow-2-toolbox

Does anyone have a link to the latest working version of Copes needed to access the Elite Mod files?

I get all kinds of errors when using 1.883 to access current Elite Mod files.

Although trying on some older mod files seems to work, so I figured there must be some kind of version/compatibility issue.

Help sincerely appreciated.

Just like others, I'm hoping to just make some very quick changes to existing files to slightly tweak the popcap (and maybe some other things later).

Thanks.
User avatar
Impregnable
Level 4
Posts: 802
Joined: Tue 02 Apr, 2013 2:58 pm
Location: SEGMENTUM TEMPESTUS

Re: Copes Toolbox Error

Postby Impregnable » Sat 20 Feb, 2021 11:33 am

You will get an answer faster by asking at the technical-discussion section of the main Elite Discord. https://discord.gg/jKVfpj3
"Excalibur!"
"Excalibur!"
"From the United Kingdom!"
"I'm looking for heaven!"
"I'm going to California!"
"Excalibur!"
"Excalibur!"
XViper
Level 0
Posts: 3
Joined: Sat 20 Feb, 2021 9:54 am

Re: Copes Toolbox Error

Postby XViper » Sun 21 Feb, 2021 1:18 am

Thanks mate, will do.

Return to “Technical Issues”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests